Föredrag

lars_kruse

Lars Kruse

Den 24 oktober kl. 12:00 kommer Advokat Lars Kruse att tala om var gränsen för nödvärn går och om rätten att försvara sitt liv. 

Lars Kruse och hans kollega Johan Eriksson har sedan oktober 2015 biträtt en äldre man från Vallåkra. Deras klient sköt två yngre män när de med vapen i hand försökte ta sig in i hans hus. Männen omkom och den äldre mannen åtalades för mord. Åklagarna yrkade i tingsrätten på fängelse i 15 år. Advokat Lars Kruse, arbetar sedan många år uteslutande med försvararuppdrag, huvudsakligen med grova brott och gänganknuten brottslighet. Därutöver undervisar Lars Kruse om försvarararollen och yrkets teknik för bland annat Sveriges Advokatsamfund. 

JiA bjuder på lunch i samband med föredraget!

Anmälan öppnar den 17 oktober 12.00 på www.jiadagarna.se 

Pufendorfsalen 12.00 (..)

Tisdag 24/10

.

.

Logotyp_stor_stående

.

Leif Görts, åklagare vid Riksenheten mot korruption i den Nationella åklagaravdelningen.

På morgonen den 23 september 2009 genomfördes ett av de mest uppmärksammade svenska brotten i modern tid. Med hjälp av en helikopter rånades G4S värdedepå i Västberga, södra Stockholm. Polisen hade ingen chans att följa efter rånarna på grund av en placerad bombattrapp vid hangaren. Bytet blev omkring 39 miljoner kronor, pengar som ännu inte återfunnits. 

Den 24 oktober kl. 17:00 har du chans att lyssna på en redogörelse om helikopterrånet från en person med verklig inblick. Leif Görts var en av de två åklagare som ledde fallet fram till rättegång och kommer berätta om fallet ur sitt perspektiv. 

Anmälan öppnar den 17 oktober 12.00 på www.jiadagarna.se 

Pufendorfsalen 17.00 (..)

Tisdag 24/10

 

 

Vid frågor mejla till: foredrag.jia@jf.se

 

Välkomna!

Hilda Danielsson