Affärsjuridiska byråer

Baker McKenzie

 

Baker McKenzie är världens högst rankade advokatbyrå – och en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik. Att knacka på vår dörr i Stockholm är som att stå på tröskeln till alla 78 Baker McKenzie kontor i alla 46 länder, samtidigt. Tillsammans gör vi flest cross border-affärer i världen. För nionde året i rad. 

Vi är alltid nyfikna på nya juristtalanger. Därför vill vi gärna träffa dig som siktar på att arbeta med både nationell och internationell affärsjuridik. Är du dessutom driven, lyhörd, en ”teamplayer”, har förmågan att kritiskt analysera, är utåtriktad samt omvärldsanalytisk passar du bra hos oss!

 

Önskar se personligt brev

 

Bird & Bird

Bird & Bird är en internationell byrå med ett strategiskt fokus på teknikintensiva och innovativa branscher som tech, media, flyg och energi. Vi intresserar oss för våra klienters verksamhet i de branschgrupper vi arbetar inom och anpassar vår juridiska rådgivning till klienternas branschspecifika behov. Därför söker vi engagerade och nyfikna medarbetare som inte bara vill arbeta med de juridiska frågorna inom ett rättsområde, utan även med den bransch klienten arbetar inom. Vi är raka och tydliga i vår kommunikation och vi strävar efter att vara moderna och nytänkande i allt vi gör. Det kräver att våra medarbetare får utrymme för initiativ och en möjlighet att tänka utanför lådan.

 

Cederquist

Cederquist är rankade som en av Sveriges främsta affärsjuridiska byråer. Vi är en värderingsstyrd organisation som värderar kompetensutveckling och erbjuder ett gediget karriär- och utvecklingspaket. Vi arbetar fokuserat med digitalisering, jämställdhetsfrågor och att erbjuda våra medarbetare en modern arbetsplats där du får alla förutsättningar att utvecklas till en skicklig affärsjuridisk konsult. För att kunna vara en modern och ledande advokatbyrå tror vi att nyckeln är att ha passionerade medarbetare som vill vara med och utveckla både sig själva, sina kollegor och Cederquist. Vi vill gärna träffa dig på ett kontaktsamtal under JiA-dagarna för att höra mer om dig och berätta mer om oss!

 

Önskar se personligt brev

 

Delphi

Delphi är en progressiv affärsjuridisk advokatbyrå med erkända specialister inom många av

affärsjuridikens områden. Vi är totalt 195 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Norrköping.

 

För att vara klienternas viktigaste partner i en föränderlig tid behöver vi medarbetare med en särskild drivkraft och ett särskilt mod. Vi arbetar i små, effektiva team med professionell handledning i nära samarbete med seniora jurister. Hos oss får du omväxlande arbetsuppgifter och tidig klientkontakt. Vi arbetar med stöd av digitala verktyg inom AI och väljer aktivt nya metoder och verktyg som bidrar till en ökad utveckling och kunskap för dig som medarbetare.

 

Önskar se personligt brev

 

DLA Piper

DLA Piper är en av världens största internationella advokatbyråer med kontor i över 40 länder i Amerika, Europa, Mellanöstern, Afrika, Asien och Oceanien. Vi är en fullservicebyrå som erbjuder specialistkompetens inom alla delar av affärsjuridiken. På vårt Stockholmskontor är vi idag ca 170 medarbetare. Som jurist hos oss får du tidigt stort ansvar och klientkontakt, både på ett nationellt och internationellt plan. Under studietiden erbjuder vi tjänster som uppsatspraktik, sommarnotarietjänst och vinternotarietjänst. Vi hoppas att du som studerat minst sex terminer och har ett intresse för affärsjuridik vill träffa oss på ett kontaktsamtal!

 

Önskar se personligt brev

 

Flood Herslow Holme

Flood Herslow Holmes klienter är i första hand ägare till tillgångar och verksamheter som representerar stora värden. Bland klienterna finns t.ex. investmentbolag, private equity bolag, privatpersoner, jordägare och entreprenörer. Byrån representerar även noterade och onoterade bolag. Våra klienter är verksamma i ett flertal olika branscher. Vi företräder även myndigheter.

Vi strävar alltid efter att få ett helhetsgrepp för att hitta den bästa lösningen, anpassad efter klientens specifika behov. Genom att långsiktigt hantera klientens alla juridiska frågor får vi en djup insikt i deras verksamhet.

Våra specialområden är Bolagsrätt, Corporate Commercial, M&A, Obestånd, Private Legal och Tvistlösning.

Flood Herslow Holme är medlem i Warwick Legal Network

 

Önskar se personligt brev!

 

Fredersen

Fredersen erbjuder kvalificerad affärsjuridisk rådgivning och service till stora och

medelstora bolag, noterade såväl som onoterade. Vi sitter i Turning Torso i Malmö

och på vårt nya kontor i Stockholm. Våra medarbetare är specialiserade inom M&A,

börs- och aktiemarknadsrätt, fastighets- och entreprenadjuridik, kommersiell

tvistelösning och immaterialrätt.

För att passa in hos Fredersen ska du vara driven och affärsmässig samtidigt som du

är prestigelös och ödmjuk. Om du vill veta mer om Fredersen och hur vi jobbar

träffar vi gärna dig vid ett kontaktsamtal. Ser fram emot att ses!

 

Gulliksson

Gulliksson – en av landets ledande advokatbyråer inom våra specialområden. Vi erbjuder kvalificerad rådgivning och serviceinom affärsjuridik med särskild inriktning på immaterialrätt, tvistlösning, bolagsrätt, obeståndsjuridik och miljörätt.

 

 

Kanske är det vår specialisering som gjort att vi är ett förstahandsval för kunskapsintensiva och idédrivna företag. Kanske är detvårt välutvecklade nätverk och starka internationella prägel. Eller kanske beror det på att våra klienter alltid möts av ett dedikeratteam som är specialanpassat efter klientens behov. Det som står klart är att allt från globala koncerner till enskilda innovatörersöker sig till, och blir kvar hos, Gulliksson.

 

 

Hos oss hyllas skicklighet och ambition. Vi är stolta över våra framgångar och kompetenta jurister. Men vi är minst lika stoltaöver att vi är en byrå där medarbetare trivs. Hos oss får man på riktigt möjlighet att hitta en bra balans mellan arbete och fritid. Vi tänker på alla dessa delar, för enligt oss är det först då en verksamhet blir långsiktigt framgångsrik!

 

Hamilton

Hamilton är en affärsjuridisk advokatbyrå som har kontor i Stockholm. Vi har verksamhetsområden inom Arbetsrätt, Bank och finans, Corporate | M&A, Fastighet, Insolvens och rekonstruktion, Kapitalmarknad, Konkurrens och upphandling, TMT | IP och Tvistlösning. Vi vill träffa dig som är genuint intresserad av affärsjuridik och är nyfiken på rollen som konsult på en framgångsrik advokatbyrå. Hos oss på Hamilton månar vi om våra medarbetares karriärutveckling varför vi har tagit fram upplägg på positioner anpassade både under studietiden och efter juristexamen. Nyfiken och vill veta mer? Besök vår hemsida www.hamilton.se/karriar/ och sociala medier för att lära känna oss ännu bättre.

 

Önskar se personligt brev!

 

Hammarskiöld

Hammarskiöld är en ledande svensk affärsjuridisk advokatfirma som arbetar med stora och spännande svenska och internationella uppdrag. Att arbeta som jurist på Hammarskiöld innebär spännande och utvecklande arbetsuppgifter i en kreativ, generös och stimulerande miljö. Hos oss arbetar du ofta internationellt med komplexa uppdrag. En arbetsdag hos oss är aldrig den andra lik. Det är en mix av klientkontakt, avtalsskrivning, avstämningar, research, utbildning och mycket mer. Vi gör det som krävs för dagen och det är en väldigt trevlig stämning med högt i tak. Vi vill att du har ett öppet sinne för nya uppgifter, gillar att jobba i team och att du har ett starkt driv.

 

Önskar se personligt brev

 

Harvest

 

Vi är en nischbyrå och erbjuder främst rådgivning inom bank- och finansrätt samt kapitalmarknadstransaktioner. Att arbeta på Harvest innebär att arbeta med och för finansbranschens aktörer. Den regeltäta miljö som våra klienter verkar i ställer ständigt krav på att vara uppdaterad på kommande regelverk och nya regler. Som junior biträdande jurist får du därför löpande utbildning inom det finansiella området och erhåller kunskaper som du sedan omsätter i det dagliga arbetet. En arbetsdag kan innefatta allt från klientmöten och mindre rättsutredningar till omfattande implementeringsprojekt. Är du intresserad av finansmarknaden och vill veta mer om Harvest och hur vi jobbar? Sök gärna kontaktsamtal med oss!  

 

Önskar se personligt brev!

 

Lindahl

Lindahl är en komplett affärsjuridisk byrå med stor internationell erfarenhet. Som jurist hos Lindahl kommer du att få lämna råd i ett flertal av de mest intressanta affärerna i Sverige, ofta med internationell anknytning. På Lindahl tror vi på kraften i individen och mänskliga, ömsesidigt respektfulla relationer. Vi engagerar oss i juridiken och i klientens affärer. Vi engagerar oss också i våra jurister genom ett omfattande utbildningsprogram, erfaren handledning och möjligheter att medverka i utvecklande uppdrag redan från början. Vi arbetar även aktivt för att våra jurister ska kunna vara engagerade även i livet utanför byrån

 

Önskar se personligt brev

 

Mannheimer Swartling

Mannheimer Swartling erbjuder högkvalitativ affärsjuridisk rådgivning i Sverige och globalt. Utbildning och kunskapsutbyte genomsyrar hela organisationen. Vår inkluderande vinstdelningsmodell, Pure Lockstep, leder till en generös och prestigelös företagskultur där kunskap delas och sprids. Vi drivs av att se våra medarbetare växa, och ger dig en unik grund för din professionella och personliga utveckling. För dig som är student erbjuder vi bland annat traineeprogram, praktik, och flertalet event.

 

Välkommen med din ansökan till ett kontaktsamtal med oss – vi ser fram emot att träffa dig!

 

Önskar se personligt brev!

 

MAQS

MAQS Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Byrån har sina rötter i 1800-talet men det moderna MAQS grundades 2002. Vi har sedan dess vuxit i snabb takt till att idag vara en av de största advokatbyråerna i Sverige med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vår utgångspunkt är att leverera juridiska tjänster med högsta kvalitet och tror att detta görs på bästa sätt genom en modern organisation och ett proaktivt tänkande.

 

Vi är en fullservicebyrå med lång erfarenhet av nära nog samtliga branscher och hjälper idag allt ifrån multinationella företag, nationer och svenska kommuner till private equity-aktörer och medelstora ägarledda bolag. Våra styrkor är vår höga nivå av juridiskt kunnande i kombination med ett starkt fokus på våra klienters affärer. Till detta har vi även tillgång till ett globalt nätverk av advokatbyråer av toppklass.

 

Roschier

Roschier är en av Nordens ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Vi som arbetar på Roschier är nyfikna, engagerade och målmedvetna. Är du intresserad av en framtid på Roschier kan du ansöka om att skriva din uppsats hos oss i vårt populära Thesis program och därefter fortsätta som biträdande jurist. Som anställd hos oss ges du en god möjlighet till personlig utveckling, samtidigt som du får den kunskap och de verktyg som du behöver för att kunna bygga vidare på din karriär. Boka gärna in ett kontaktsamtal med oss så berättar vi mer om våra karriärmöjligheter. 

 

Önskar se personligt brev!

 

Setterwalls

Setterwalls är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ett väl upparbetat internationellt nätverk. Till våra klienters förfogande finns alltid erfarna specialister inom alla juridiska områden, från skatterätt och bank & finans till miljörätt och immaterialrätt. Om du vill få möjlighet att se hur vardagen ser ut på en affärsjuridisk byrå och vill knyta värdefulla kontakter för framtiden, ta då gärna kontakt med oss redan under studietiden. Vi ser fram emot att träffa dig!

 

Önskar se personligt brev.

 

Vinge

inge är en av Sveriges främsta affärsjuridiska advokatbyråer. Att bryta ny mark har varit vårt signum ända sedan starten 1983, då vi blev landets första byrå att erbjuda rådgivning inom affärsjuridikens samtliga områden. Vi verkar sedan länge på en global marknad och våra uppdrag är till stor del internationella. Idag är vi en fullservicebyrå med cirka 450 medarbetare och ett gemensamt mål: Att vara klientens vägvisare till framgångsrika affärer.

 

Vinge anställer löpande nyutexaminerade jurister och jurister med tingsmeritering. Hos oss får du möjlighet att lära av de bästa, utvecklas blixtsnabbt och ha kul på vägen. För oss är personlighet, engagemang och affärsdriv viktiga egenskaper liksom integritet, ödmjukhet och professionalism. Sammanhållningen på vår byrå värderas högt och vi förväntar oss därför att du är en hängiven lagspelare.

 

Är du nyfiken på att veta mer om Vinge eller få chansen att skapa en personlig kontakt med oss redan under din studietid är du varmt välkommen att söka kontaktsamtal med oss.

 

White & Case

 

White & Case är en ledande internationell advokatbyrå med 44 kontor i 30 länder. Våra specialistområden inkluderar företagsöverlåtelser, privatkapital, finansiering, kapitalmarknadstransaktioner samt tvistlösning. Om du är en lagspelare med driv som besitter goda juridiska kunskaper, har ett stort intresse för företagande och affärer samt ett sinne för service skulle du passa utmärkt hos oss. Kom och träffa oss på kontaktsamtal under JiA-dagarna!

 

Önskar se personligt brev!