Affärsjuridiska byråer

Baker McKenzie

Vi är ett sammansvetsat team på drygt 100 personer i Stockholm med den internationella byråns alla fördelar. Vi erbjuder dig en stimulerande, inkluderande och trevlig arbetsmiljö med gemensamma aktiviteter såsom lunchlöpning, internationella fotbollsturneringar och AW:s på Stockholmskontoret. Tillsammans arbetar vi över rättsområden och landsgränser för att bistå våra klienter på bästa sätt. Baker McKenzie grundades i Chicago 1949 och idag är vi fler än 13 000 medarbetare på 77 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Vårt svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 och Baker McKenzie undertecknade FN:s Global Compact 2015.

 

Terminskrav: Inget

Personligt brev: Gärna

 

Bird & Bird

Världen har aldrig rört sig snabbare än nu och på Bird & Bird är vi inriktade på att hjälpa företag att navigera rätt i det föränderliga digitala landskapet – vare sig det gäller kommersiella avtal, företagstransaktioner, tvister, personalfrågor eller immateriella rättigheter. Affärer stannar sällan inom Sveriges gränser och därför finns Bird & Birds medarbetare på 29 kontor i 20 länder runt om i världen. Vi är stolta över vårt branschfokuserade arbete som ger varje medarbetare chansen att specialisera sig och bli expert inom flera olika spännande branscher. För dig som student erbjuder vi: rekrytering efter examen, extrajobb och traineetjänster samt uppsatspraktik

 

Terminskrav: Inget

Personligt brev: Nej

 

Cederquist

Hos oss blir du snabbt en i laget istället för en i mängden. Du får möjlighet att utvecklas i en högkvalitativ och modern organisation tillsammans med våra topprankade jurister. Vår Cederquistanda uppmuntrar och stimulerar erfarenhetsutbyten, samarbete, personlig utveckling och trivsel. Du kommer att märka att våra värderingar kvalitet, lyhördhet, passion och hållbarhet präglar vår kultur och allt vi gör.

 

Låter det här som en arbetsplats för dig? Vill du dessutom arbeta med några av Sveriges mest intressanta uppdrag inom affärsjuridik? Våra verksamhetsgrupper rankas ständigt bland de absolut främsta i Sverige och vi letar ständigt efter fler talanger till våra team.

 

Terminskrav: 5 och uppåt

Personligt brev: Ja

 

Cirio

Cirio är en av de ledande affärsjuridiska fullservicebyråerna i Stockholm. Vårt fokus är utveckling och förändring med människan i centrum. Cirio etablerades vid årsskiftet 2019, men är sprungna ur en hundraårig byrå. Det ger oss en innovativ kultur men med en ordentlig struktur. Läs gärna mer om vår resa på cirio.se.

 

Med 130 medarbetare har vi såväl kapacitet som kompetens att ta innovation och juridisk rådgivning till en ny nivå för både klienter och talanger. Följ oss gärna på @ciriolawfirm för att få veta mer!

 

Terminskrav: Inget men främst 5–6

Personligt brev: Nej

 

DLA Piper

DLA Piper är en av världens största internationella advokatbyråer med kontor i över 40 länder. Vi är en fullservicebyrå som erbjuder specialistkompetens inom alla delar av affärsjuridiken. På vårt Stockholmskontor är vi idag ca 200 medarbetare. Som jurist hos oss får du tidigt stort ansvar och klientkontakt, både på ett nationellt och internationellt plan. Utbildningsprogram, secondments och pro bono-arbete är återkommande inslag i vår vardag. Under studietiden erbjuder vi tjänster som sommarnotarie, vinternotarie och uppsatspraktik. Vi anställer nyutexaminerade biträdande jurister löpande under året. Vi hoppas att du som har ett intresse för affärsjuridik vill träffa oss på ett kontaktsamtal!

Terminskrav: Inget

Personligt brev: Ja

 

Fredersen

Fredersen erbjuder kvalificerad affärsjuridisk rådgivning och service till stora och medelstora transaktionsintensiva bolag, noterade såväl som onoterade. Våra medarbetare är specialiserade inom M&A, börs- och aktiemarknadsrätt, fastighets och entreprenadjuridik, kommersiell tvistelösning och immaterialrätt. Du hittar oss i Turning Torso i Malmö och på Lästmakargatan 18 i Stockholm. Du möts direkt av vår varma stämning där vi värdesätter en öppen och nära arbetsmiljö, såväl personlig som professionell och alltid värnar om klientens integritet. Vi är övertygade om att detta, tillsammans med vår höga grad av specialisering och flexibilitet bidrar till att vi kan ge våra klienter de bästa förutsättningarna för sina affärer.

 

Terminskrav: 4 och uppåt

Personligt brev: Gärna

 

Gernandt & Danielsson

Alla har vi i kontakten med representanter från affärsjuridiska byråer mötts av repliker som ”ingen dag är den andra lik”, ”arbetsbelastningen går i vågor” och ”hos oss är det högt i tak”. Har du funderat på vad replikerna egentligen betyder? 

 

Nu vill vi komma i kontakt med dig som pluggar T1-T3, längtar efter att omsätta juridiken i praktiken och är nyfiken på vad en framtid på affärsjuridisk byrå kan innebära. Vi lovar att under kontaktsamtalet ge dig en ärlig och rättvisande bild av tillvaron som affärsjurist.

 

Terminskrav: 1–3

Personligt brev: Gärna

 

Lindahl

Lindahl är en komplett affärsjuridisk byrå med stor internationell erfarenhet. Som jurist hos Lindahl kommer du att få lämna råd i ett flertal av de mest intressanta affärerna i Sverige, ofta med internationell anknytning. På Lindahl tror vi på kraften i individen och mänskliga, ömsesidigt respektfulla relationer. Vi engagerar oss i juridiken och i klientens affärer. Vi engagerar oss också i våra jurister genom ett omfattande utbildningsprogram, erfaren handledning och möjligheter att medverka i utvecklande uppdrag redan från början. Vi arbetar även aktivt för att våra jurister ska kunna vara engagerade även i livet utanför byrån.

 

Lindahl kommer i huvudsak att hålla sina samtal fysiskt på Juridicum.

 

Terminskrav: 5 och uppåt

Personligt brev: Nej

 

Linklaters

På Linklaters är vi våra klienters tillförlitliga och innovativa rådgivare. Våra styrkor är samarbete över olika juridiska arbetsområden i hela världen. Vi är en internationell affärsjuridisk byrå och på Stockholmskontoret arbetar vi med M&A Corporate, M&A Real Estate, Bank & Finans, Skatterätt och Processrätt. Vi vill träffa dig som har ett genuint intresse för affärsjuridik och som lockas av internationella möjligheter och kontakter. Varmt välkommen att prata med Annika eller Eleonore på HR som gärna berättar mer om vilka möjligheter vi kan erbjuda dig som student både under och efter studietiden. Vi ser fram emot att träffa dig!

Terminskrav: Nej, men de som valt första prioritet

Personligt brev: Ja

 

Mannheimer Swartling

Mannheimer Swartling erbjuder högkvalitativ affärsjuridisk rådgivning i Sverige och globalt. Bland våra klienter finns framstående svenska och internationella företag och organisationer. Våra omkring 400 jurister är specialiserade inom olika affärsjuridiska områden och branscher. Vi strävar efter att förstå våra klienters affärsmässiga utmaningar och använder vår juridiska spetskompetens för att hitta de bästa lösningarna. Hållbarhet, liksom våra grundläggande värderingar – affärsfokus, kvalitet och laganda – är integrerade delar i byråns verksamhet. Mannheimer Swartling har 560 medarbetare och kontor i Sverige och utomlands.

 

Terminskrav: Inget

Personligt brev: Ja

 

Roschier

Roschier är en av Nordens ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Vår målsättning är att erbjuda en inkluderande och inspirerande arbetsplats. Vi strävar efter mångfald och det som enar oss är att vi brinner för Roschier, vårt jobb och vad vi gör. Det är därför viktigt att du som framtida medarbetare vet vad som motiverar dig och vad dina drivkrafter är.

 

På kontaktsamtalen vill vi träffa dig som är intresserad av affärsjuridik och Roschier specifikt. Vi ser fram emot ett trevligt samtal där du får möjlighet att ställa dina frågor och presentera dig själv lite närmare. Vi uppskattar nyfikna, intresserade och engagerade studenter.

 

Terminskrav: Främst från 4 och uppå

Personligt brev: Ja

 

Setterwalls

Vi jobbar med alla områden inom affärsjuridik. Från breda områden som M&A och tvistelösning, till mer specialiserade områden som IT, konkurrensrätt och skatt.

 

Byrån har en stor samlad erfarenhet inom de flesta branscher och våra klienter är stora och medelstora företag, organisationer, institutioner och myndigheter. Vårt goda renommé bygger på att vi jobbar nära våra klienter med de utmaningar i verksamheten som har stor ekonomisk eller principiell betydelse. Hur har vi blivit en av Sveriges mest välrenommerade advokatbyråer både bland klienter och studenter? Svaret är enkelt – våra medarbetare!

 

Terminskrav: Inget

Personligt brev: Ja

 

Vinge

På Vinge möter du många av Sveriges mest fullfjädrade affärsjurister. Tillsammans är vi 450 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Bryssel. Undrar du över vad man som biträdande jurist inom egentligen sysslar med om dagarna och vad som gör jobbet spännande? Kanske har du stenkoll på vad man gör och funderar istället på om just Vinge skulle kunna vara rätt arbetsplats för dig? Oavsett vilken termin du är på eller vilken inriktning du har så är du varmt välkommen att boka ett kontaktsamtal med oss. I år finns även möjlighet att välja det kontor som intresserar dig mest. Vem vet, kanske är detta samtal startskottet på en gemensam framtida karriärresa?

 

Terminskrav: Inget

Personligt brev: Ja

 

White & Case

White & Case är en av världens största advokatbyråer med 44 kontor i 30 länder. Hos oss får du arbeta i en snabbrörlig miljö med kollegor från hela nätverket och över flera jurisdiktioner och får på så vis genomgripande erfarenhet av internationell affärsjuridik. På kontor i Stockholm arbetar vi främst inom M&A, Private Equity, Debt Finance, Capital Markets och Dispute Resolution. Vi är också en av världens främsta givare av kostnadsfri juridisk rådgivning, så kallat pro bono-arbete.

 

Vi söker individer med varierande bakgrund, erfarenhet och personligheter. Ett genuint intresse för juridik och affärsjuridik i synnerhet och en internationell vinkel (utlandsstudier, jobb, praktik, utbytestermin etc.) är ett plus. Om du är nyfiken på oss – sök till våra kontaktsamtal!

Terminskrav: Inget

Personligt brev: Ja

 

Wistrand

Wistrand Advokatbyrå är en av Sveriges främsta affärsjuridiska fullservicebyråer med över 200 anställda och kontor i Stockholm och Göteborg. Vi biträder såväl svenska som internationella klienter verksamma inom i stort sett alla branscher. Hos oss får du möjlighet till inflytande över din karriärutveckling. Vi erbjuder dig att via praktisk erfarenhet, utbildningar och stöd för nätverkande nå din fulla potential som affärsjurist.

 

Vi rekryterar löpande biträdande jurister, och för dig som är i slutet av din utbildning erbjuder vi bl.a. praktik och sommarnotarietjänster. Under kontaktveckan ser vi fram emot att få träffa dig som är nyfiken på affärsjuridisk advokatbyrå och Wistrand som framtida karriärval.

 

Terminskrav: 7 och uppåt

Personligt brev: Ja