KONTAKTSAMTAL BYRÅER
KONTAKTSAMTAL BYRÅER

Deltagande byråer

Över 25 olika byråer deltog i kontaktsamtalen, nedan kan du läsa mer om dem samt vilka krav de ställde på termin respektive personligt brev inför kontaktsamtalen! 

Mannheimer Swartling Advokatbyrå

Mannheimer Swartling erbjuder högkvalitativ affärsjuridisk rådgivning globalt. Vår kapacitet och kompetens gör att vi kan hantera i princip alla de ärenden våra klienter behöver hjälp med. Vår strävan att alltid leverera marknadens mest högkvalitativa rådgivning genomsyrar alla uppdrag vi åtar oss – oavsett om klienten är en entreprenörsdriven start-up eller ett globalt börsbolag med tiotusentals anställda. Som anställd har du många utvecklingsmöjligheter så som utbildningsprogram över sex år, rotation, mentorskapsprogram, secondment, utlandstjänstgöring, och givetvis att vara med och delta i samhällets och näringslivets största händelser. 

 

Terminskrav: Nej 

Personligt brev: Ja

 

Setterwalls Advokatbyrå

Setterwalls jobbar med alla områden inom affärsjuridik. Från breda områden som M&A och tvistelösning, till mer specialiserade områden som IT, miljörätt och skatt. Byrån har en stor samlad erfarenhet inom de flesta branscher och våra klienter är stora och medelstora företag, organisationer, institutioner och myndigheter. Vårt goda renommé bygger på att vi jobbar nära våra klienter med de utmaningar i verksamheten som har stor ekonomisk eller principiell betydelse. Setterwalls har flera år i rad rankats som en av de mest attraktiva advokatbyråerna att arbeta på och vi fortsätter klättra – något som vi självklart är mycket stolta över. Hur har vi blivit en av Sveriges mest välrenommerade advokatbyråer både bland klienter och studenter? Svaret är enkelt – våra medarbetare!

Terminskrav: Nej 

Personligt brev: Ja

Advokatfirman Vinge

Vinge är en av Nordens största advokatbyråer. Som medarbetare erbjuds du ett spännande och utvecklande arbete där du kommer i kontakt med alla delar av den komplexa affärsjuridiken. På Vinge får du chansen att vara i händelsernas centrum. Vi har en viktig roll i svenskt näringsliv och är en betydelsefull byggsten för att säkerställa att saker sköts korrekt. Vi jobbar med de mest komplexa och spännande uppdragen, både i Sverige och internationellt, och kan se resultaten av vårt arbete ute i samhället. Som medarbetare på Vinge kommer du tidigt märka din möjlighet att påverka – för våra klienter blir ditt bidrag viktigt.

Terminskrav: Nej 

Personligt brev: Ja

Fredersen Advokatbyrå AB

Fredersen erbjuder kvalificerad affärsjuridisk rådgivning och service till stora och medelstora transaktionsintensiva bolag, noterade såväl som onoterade. Våra medarbetare är specialiserade inom M&A, börs- och aktiemarknadsrätt, fastighets- och entreprenadjuridik, kommersiell tvistlösning, Life Science samt immaterialrätt. I Malmö hittar du oss i Turning Torso och i Stockholm på Lästmakargatan 18. Du möts direkt av vår varma stämning där vi värdesätter en öppen och nära arbetsmiljö, såväl personlig som professionell och alltid värnar om klientens integritet. Vi är övertygade om att detta, tillsammans med vår höga grad av specialisering och flexibilitet bidrar till att vi kan ge våra klienter de bästa förutsättningarna för sina affärer. 

 

Terminskrav: Nej

Personligt brev: Ja

 

 

Skeppsbron Skatt AB

Skeppsbron Skatt är Sveriges största oberoende skatterådgivare med ca 80 medarbetare vid våra kontor i Stockholm, Malmö och i Göteborg. Vi är en fullservicerådgivare och vi hanterar alla typer av skattefrågor för både stora och små företag samt organisationer. Vi är ett kunskapsföretag där kompetenta och engagerade medarbetare är vår viktigaste tillgång. Som medarbetare får du chansen att fortsätta utvecklas tillsammans med några av Sveriges mest erfarna och respekterade skatterådgivare. Vår verksamhet genomsyras av ett stort rådgivningsfokus där vår oberoendeställning bidrar till vår unika position på marknaden. Skeppsbron Skatt ingår i den internationella oberoende organisationen Taxand som för närvarande omfattar över 2000 skattekonsulter i ca 60 länder.

Terminskrav: Nej 

Personligt brev: Nej

Roschier Advokatbyrå

Roschier är en av Nordens ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Vi kombinerar erfarenhet med entreprenörskap och bland våra klienter hittar du många av Nordens mest framgångsrika företag. Vi som arbetar på Roschier är nyfikna, engagerade och målmedvetna och tillsammans bidrar vi till våra klienters utveckling och framgång. Förutom möjligheten att lära sig advokatyrket från några av de bästa juristerna på marknaden erbjuder Roschier ett omfattande utbildningsprogram. För att stödja utvecklingen hos våra medarbetare får alla en mentor och en tutor när man startar hos oss. Mentors roll är att hjälpa dig sätta långsiktiga mål och agera stöd för att uppnå dessa medan tutorn mer fungerar som ett bollplank.  Vår målsättning är att erbjuda en inkluderande och inspirerande arbetsplats där du får en bra start på ditt yrkesliv och en möjlighet att växa och utvecklas professionellt.

 

 

Terminskrav: Nej

Personligt brev: Ja

 

Hannes Snellman

Our People är nyckeln till vår framgång. Hos oss arbetar du projektbaserat i skräddarsydda team med spännande och utmanande uppdrag för våra klienter. Vi arbetar med aktiemarknadsrätt, företagsöverlåtelser, finansiering, fastighetsrätt, konkurrensrätt, offentlig upphandling, arbetsrätt, tvister samt IT- och immaterialrätt. Vi uppmanar alla kollegor att ta Ownership för sin egen utveckling och stöttar det genom vårt interna utbildningsprogram, Hannes Academy, som ger dig viktiga verktyg i din professionella och personliga utveckling. Vi är One Firm och gillar att hitta på roliga aktiviteter tillsammans. Vi har till exempel en bokklubb, en löpargrupp samt veckovisa innebandy- och padelträningar.

Terminskrav: Nej 

Personligt brev: Ja

 

Bird & Bird Advokat KB

Bird & Bird arbetar inom flera verksamhetsområden: IP, Commercial, Corporate, Data Protection, Tax, Employment, Dispute Resolution och Real Estate. Vi är stolta över vårt branschfokuserade arbete som ger varje medarbetare chansen att specialisera sig och bli expert inom flera olika branscher som Automotive, Life Sciences & Healthcare, Media, Entertainment & Sport, Retail & Consumer, Tech & Comms, etc. Vi har ett tydligt kompetensutvecklingsprogram lokalt, nordiskt och internationellt för alla anställda. Att arbeta för Bird & Bird ska vara stimulerande, utmanande och roligt. Vi erbjuder arbete i en internationell miljö och vi jobbar kontinuerligt för att säkerställa kompetensutvecklingen för alla anställda.

Terminskrav: Nej

Personligt brev: Nej

 

Cirio Law Firm

Cirio etablerades 2019, men har en historia som sträcker sig över 100 år tillbaka. Vi är idag en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Vi arbetar fullservice och med många spännande klienter och projekt. Läs gärna mer på https://cirio.se/expertise. 

Terminskrav: Nej 

Personligt brev: Ja

Deloitte AB

Deloitte är ett av Sveriges ledande konsult- och revisionsföretag. Vi är verksamma inom revision, skatterådgivning, riskhantering, finansiell rådgivning, digitalisering och management consulting. Vi drivs av att lösa komplexa problem och nå högt uppsatta mål, och är idag samarbetspartner till merparten av Sveriges största företag. Idag har Deloitte +330 000 medarbetare i 150 länder och vi fortsätter ständigt att växa. I Sverige finns vi på ett 20-tal orter med våra största kontor i Stockholm, Östersund, Göteborg och Malmö.

Terminskrav: Nej

Personligt brev: Ja

Flood Herslow Holme Advokatbyrå AB

FHH erbjuder juridiska tjänster inom merparten av de affärsjuridiska kompetensområdena. Bland våra klienter finns investmentbolag, private equity bolag, privatpersoner, jordägare och entreprenörer. Vi representerar även noterade och onoterade bolag liksom ett antal myndigheter. Våra klientrelationer bygger på långsiktighet och våra klienter är i första hand ägare till verksamheter som representerar stora värden. 

Vår målsättning är alltid att hitta den bästa lösningen anpassad efter klientens specifika behov utifrån ett helhetsgrepp. Genom att långsiktigt hantera klientens alla juridiska frågor får vi en djup insikt i verksamheten. Ett så nära samarbete ställer höga krav på såväl rådgivning som tillgänglighet och integritet – något vi efterlever i varje uppdrag. 

Våra jurister har olika specialkunskaper och arbetar i team inom varje område, där varje uppdrag bemannas med utgångspunkt i att tillhandahålla den bästa kompetensen på ett kostnadseffektivt sätt.

Terminskrav: Nej

Personligt brev: Nej

 

Advokatfirman Delphi

Delphi är en progressiv affärsjuridisk advokatbyrå med erkända specialister inom många av affärsjuridikens områden. Vi är cirka 200 medarbetare, varav fler än 150 jurister. Genom att korsa djup affärsförståelse med nya smartare sätt att tänka, skräddarsyr vi vår service, expertis och erbjudanden efter våra klienters olika behov. Vi driver utvecklingen framåt och utmanar varandra, våra klienter och branschen med den bästa affären som mål. Våra kontor finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Norrköping. Delphi är certifierade som ett Great Place to Work® och har även fått motta Justitiapriset två gånger. Vi är en annorlunda advokatbyrå. Vi vågar tänka nytt. 

Terminskrav: Nej

Personligt brev: Nej

Harvest Advokatbyrå AB

Vi på Harvest Advokatbyrå håller främst på med bank- och finansrätt samt aktiemarknadsrätt. Det är rättsområden i konstant förändring som påverkar de flesta som på något sätt hanterar pengar, värdepapper eller transaktioner. Våra klienter är främst banker, fonder, värdepappersbolag och andra finansiella institut, men även andra typer av företag som inte starkast associeras med finansbranschen. Vår vision är att jobba för en mer accepterad finansmarknad. En reko finansmarknad är någonting som hela samhället tjänar på och därför strävar vi mot att ge rådgivning till våra klienter som förbättrar finansbranschens rykte. Läs mer om oss på vår hemsida www.harvestadvokat.se!

Terminskrav: Gärna T4

Personligt brev: Ja

Wistrand Advokatbyrå

Wistrand Advokatbyrå är en av Sveriges främsta affärsjuridiska advokatbyråer med närmare 200 anställda och kontor i Stockholm samt Göteborg. Vi är en fullservicebyrå med specialister inom affärsjuridikens alla områden och hos oss får du arbeta med såväl svenska som internationella klienter som är verksamma inom en rad olika branscher. 

Vi erbjuder en trevlig arbetsplats där alla medarbetare bidrar till en öppen och inkluderande arbetsplats där vi välkomnar olika personligheter med en hög grad av individualitet. Vi ger varje medarbetare möjlighet att utvecklas i sin yrkesroll och påverka sin karriärutveckling genom utbildning, stöd av handledare och tidig klientkontakt.

Terminskrav: Minst T4

Personligt brev: Ja

 

PwC Sverige

PwC är världens och Sveriges ledande skatterådgivare. Inom Tax och Legal Services i Sverige arbetar ca 400 engagerade medarbetare runt om i landet med nationell- och internationell beskattning samt med kvalificerad juridisk rådgivning. Bland våra uppdragsgivare återfinns både multinationella koncerner samt små och medelstora företag, men även ideell och kommunal sektor.

PwC Sverige drivs som en självständig och oberoende juridisk enhet. Vi ingår i det globala nätverket PwC, som har 284 000 medarbetare i 155 länder. Det ger oss möjlighet att dela kunskaper och erfarenheter globalt och tillsammans utveckla hållbara lösningar för våra kunder.

Terminskrav: Minst T5

Personligt brev: Ja

 

Svalner Skatt & Transaktion

Svalner är Sveriges ledande oberoende specialister inom skatt och finansiell transaktionsrådgivning. Tillsammans är vi mer än 90 medarbetare som arbetar inom företagsbeskattning och indirekta skatter, finansiell rådgivning samt redovisning. Vi erbjuder specialistkompetenser inom bland annat fastigheter, fåmansföretag, bank och finans, M&A samt private equity. Vi är en del av det internationella nätverket WTS Global som är verksamt i mer än 100 länder. Svalner är en arbetsplats full av utmaningar, där du ständigt utvecklas till en bättre skattejurist, sida vid sida med engagerade och kunniga kollegor. Dagarna präglas av varierande arbetsuppgifter, god stämning och generöst delande av expertis. Vi har regelbundet frukostar, konferensresor och after work – allt för att upprätthålla en företagskultur som är både prestigelös och konstruktiv med högt i tak.

 

Terminskrav: Minst T5 

Personligt brev: Ja

Advokatfirma DLA Piper Sweden KB

DLA Piper är en av världens största internationella advokatbyråer med kontor i över 40 länder. Vi är en fullservicebyrå som erbjuder specialistkompetens inom alla delar av affärsjuridiken. Som jurist hos oss får du tidigt stort ansvar och klientkontakt, både på ett nationellt och internationellt plan. På vårt kontor i centrala Stockholm är vi idag ca 200 medarbetare – här blir du en del av en gemenskap som bygger på samarbete och stöttning.

Under studietiden erbjuder vi sommarnotariat, vinternotariat, uppsatspraktik och extrajobb. Vi söker även löpande nyutexaminerade jurister. Välkommen in på dlapiper.se för att läsa mer om oss och dina karriärmöjligheter.

 

Terminskrav: Minst T5 

Personligt brev: Ja

MAQS Advokatbyrå KB

MAQS Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Våra rötter sträcker sig hela vägen tillbaka till 1800-talet, men det moderna MAQS vi är i dag grundades 2002. MAQS är en modern fullservicebyrå som ser långsiktigt på relationer och verksamhet med hållbarhet och medarbetare i fokus. Vår utgångspunkt är att leverera juridiska tjänster med högsta kvalitet genom en modern organisation och ett proaktivt tänkande. Vi MAQSare drivs av att skapa nytta och vi växer av att hjälpa och lyfta såväl varandra som våra kunder. Det är där det professionella och omtänksamma möts som vi finner vår anda.

Terminskrav: Minst T5

Personligt brev: Nej

 

Cederquist

Cederquist är en av Sveriges främsta affärsjuridiska byråer och erbjuder specialistkompetens inom de flesta affärsjuridiska områden. Vi är topprankade inom alla våra verksamhetsområden. Vår organisation och verksamhet drivs som ett true partnership och vi är glada över att kunna kalla oss ett värderingsstyrt företag där alla arbetar tillsammans mot ett tydligt och gemensamt mål. Som jurist hos oss är du redan från dag ett en av våra viktigaste tillgångar. Vår företagskultur bygger på flera hörnstenar, en av dem är ett kontinuerligt kunskapsutbyte och ett samarbete som löper genom hela vår organisation. Läs mer om oss på vår hemsida!

Terminskrav: Minst T5

Personligt brev: Ja

 

Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i sex av Sveriges största städer. Vårt mål är att utveckla människor – både klienter och egna talanger – för framgångsrika affärer. Vi välkomnar den tekniska utvecklingen och vår rådgivning ska alltid vara rak och tydlig, med fokus på affärsnyttan – ett arbetssätt vi kallar för ”no nonsense”.

Terminskrav: Minst T5

Personligt brev: Nej

Advokatfirman Hammarskiöld & Co

Hammarskiöld är en affärsjuridisk advokatbyrå och är experter inom bland annat Företagsförvärv, Bank & Finans, IP/TMT, Tvistlösning, EU och Konkurrensrätt, Offentlig upphandling samt General Corporate. Vi arbetar kontinuerligt med ledarskap, feedback och kommunikation. Återkoppling, kunskapsutbyte och nära samarbete med erfarna kollegor leder dig vidare i din professionella utveckling och karriär. De första åren hos oss jobbar du brett inom alla våra fokusområden, innan du väljer inriktning. Våra utbildnings- och rotationsprogram hjälper dig att nå din fulla potential. 

Terminskrav: Avslutat T5

Personligt brev: Ja

 

Advokatbyrån Gulliksson 

Advokatbyrån Gulliksson erbjuder rådgivning och service inom affärsjuridik med särskild inriktning på immaterialrätt, bolagsrätt, avtal, tvister och en hel del andra områden. Vår unika tjänstemix har lett till att vi är en av de ledande advokatbyråerna på immaterialrätt och förstahandsvalet inom den allmänna affärsjuridiken för många kunskapsintensiva företag. Vi är helt enkelt det intelligenta företagets advokatbyrå.

Terminskrav: Gärna minst T6

Personligt brev: Ja

 

RosholmDell Advokatbyrå

RosholmDell Advokatbyrå är en affärsjuridisk byrå, som drivs av mantrat ”Användbar Juridik”. Vi tillämpar LEAN-principer och strävar efter ständig förbättring i allt vi gör, för att fokusera på det som är värdeskapande för våra kunder. Varje månad coachas alla medarbetare i individuella samtal och uppmuntras att påverka och utveckla vår byrå. Vi är en platt organisation som bygger på true-partnership och tillsammans firar vi våra framgångar. Byrån har haft en stark tillväxt och blivit utnämnd till Di Gasell de senaste fyra åren.

Terminskrav: Minst T6

Personligt brev: Ja

 

EY

Vi samarbetar inom våra tjänsteområden revision, redovisning, affärsrådgivning, skatt, strategi och transaktioner, så att vi kan ställa bättre frågor för att hitta nya svar på de komplexa utmaningar som världen står inför i dag.

Terminskrav: Minst T7

Personligt brev: Nej

Baker McKenzie

Vi är ett sammansvetsat team på drygt 100 personer i Stockholm med den internationella byråns alla fördelar. Vi erbjuder dig en stimulerande, inkluderande och trevlig arbetsmiljö med gemensamma aktiviteter såsom lunchlöpning, internationella fotbollsturneringar och AW:s på Stockholmskontoret. Tillsammans arbetar vi över rättsområden och landsgränser

för att bistå våra klienter på bästa sätt. Baker McKenzie grundades i Chicago 1949 och idag är vi fler än 12 500 medarbetare på 77 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Vårt svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 och Baker McKenzie undertecknade FN:s Global Compact 2015.

Terminskrav: Minst T6

Personligt brev: Ja

 

KPMG

KPMG is one of the world’s leading tax advisors and our global network includes over 10,000 employees with more than 200 tax specialists in Sweden.

Terminskrav: Vi prioriterar termin 7 och upp som läser fördjupningskurs inom skatt, därefter från termin 4-6. För övrigt öppet för alla.

Personligt brev: Ja

Moll Wendén Advokatbyrå

Moll Wendén är en advokatbyrå i Malmö med internationell affärsjuridik i fokus. Vi är specialister på M&A och bolagsrätt, arbetsrätt, entreprenad- och fastighetsrätt, marknads- och immaterialrätt, tvistelösning och offentlig upphandling. Bland kunderna finns allt från små nystartade företag till stora internationella koncerner.

Terminskrav: Minst T8

Personligt brev: Ja