FÖREDRAG
FÖREDRAG
Föredrag 2022

Under JiA-dagarna hålls föredrag med personer som på olika sätt arbetar med juridiken. Föredragen är ett utmärkt tillfälle för studenter att få inblick i hur livet som yrkesverksam jurist kan se ut. Mer information om föredragen finns i Facebook-eventen nedan!

Vid frågor kontakta: foredrag.jia@jf.se

Carin Bratt - Lunchföredrag 2022

Carin är Chefsjurist i Försvarsmakten och chef för Juridiska Avdelningen, Ledningsstaben vid Högkvarteret. Hennes fullspäckade och imponerande CV inkluderar att ha varit expert i flera statliga utredningar, Key Note speaker på internationella konferenser om migration och asyl samt även representerat Sverige i förhör i FN:s kommitté för Mänskliga Rättigheter i New York. Utöver det har hon även en lång erfarenhet av domarbanan och har jobbat många år som biträdande enhetschef vid både Utrikesdepartementet och Justitiedepartementet.

Anmälan till alla event släpps en timme tidigare i appen!

Foto: Fredrik Etoall
Slobodan Jovicic - Kvällsföredrag 2022

Slobodan är en av Sveriges kändaste jurister och jobbar framförallt som försvarsadvokat med fokus på brott- och ekomål. Han har tidigare representerat kända klienter i stora fall såsom ASAP Rocky, Allra-VD:n, tidigare advokaten “Kungen” samt en av bröderna involverade i Kevinfallet. Slobodan är ett namn som ständigt dyker upp i nyheterna och är och har varit väldigt aktuell i flera olika stora mål. Slobodan kommer även att berätta om hur det egentligen är att försvara kända brottsmisstänkta personer och figurera i media där allt man säger citeras och granskas.

Anmälan till alla event släpps en timme tidigare i appen!

Tidigare föredrag

Föredragen är en uppskattad del av JiA-dagarna och tidigare år har bland annat Frida Wallin, Elisabeth Massi Fritz, Johan Eriksson, Daniel Suneson, Björn Hurtig, mfl hållit mycket uppskattade föredrag för studenter under JiA-dagarna. 

Anmälan till föredragen kommer att ske i appen, ladda ned den nu för att vara förberedd när anmälan öppnar!