CASE
JiA-Case 2023

JiA-caset, som arrangeras i samarbete med Gernandt & Danielsson, syftar till att ge en realistisk och rolig inblick i hur det kan gå till när en biträdande jurist tar sig an ett skarpt ärende på en affärsjuridisk byrå. 

Dagen inleds vid frukost på Grand Hotel i Lund. I samband därmed hör en av byråns absolut viktigaste klienter av sig till dig med ett problem som du inte alls var beredd på. Därefter har du och ditt team – som består av max sex personer – fram t.o.m. eftermiddagen på er att komma fram till en lösning att presentera för er klient (som representeras av en jury). Precis som i verkligheten – och till skillnad mot vad som gäller inför en tenta – kan du inte förbereda dig, utan alla förutsättningar och allt referensmaterial ges på plats. Antalet platser är begränsat och företräde ges till er som läser eller har läst termin 3 då caset framförallt berör bolags- och aktiemarknadsrättsliga frågor. Alla är dock varmt välkomna att anmäla sig och får delta i mån av plats.

Mer information kommer snart, håll utkik på våra sociala medier. 

Hör av er om ni har några frågor på: case.jia@jf.se

En unik inblick i arbetslivet

JiA-veckan är sprängfylld med intressanta event som ger dig en unik arbetslivet. Anmälan till eventen (och massa annat) hittar du i JiA-appen som finns på Appstore och Google Play. Ladda ned den redan idag och sätt på notiser så missar du inga viktiga händelser!