CASE
JiA-Case 2023

För elfte året i rad har vi det stora nöjet att presentera JiA-Caset som anordnas i samarbete med Gernandt & Danielsson. Årets case – som går av stapeln den 30 oktober – syftar till att ge en realistisk och rolig inblick i hur det kan gå till när en biträdande jurist tar sig an ett skarpt ärende på en affärsjuridisk byrå!

Dagen inleds med frukost på Grand Hotel i Lund. Då hör en av byråns absolut viktigaste klienter av sig till dig med ett problem som du inte alls var beredd på. Du och ditt team har nu fram till eftermiddagen på er att komma fram till en lösning att presentera för er klient. Precis som i verkligheten – och till skillnad mot vad som gäller inför en tenta – kan du inte förbereda dig, utan alla förutsättningar och allt referensmaterial ges på plats. Caset genomförs i team om max sex personer och du kan antingen anmäla dig individuellt, parvis eller i grupp. Jurister från Gernandt & Danielsson är med och ger råd och stöd under hela dagen, som avslutas med en trevlig middag tillsammans på Skissernas där även prisutdelningen sker. 

Varje medlem i vinnarlaget får ett bidrag till införskaffande av kurslitteratur, till ett värde av 2 500 kr på Campusbokhandeln. Dessutom får vinnarna biljetter till höstfesten och eftersläppet som går av stapeln 2 november i AF-borgen!

Antalet platser är begränsat och företräde ges till er som läser eller har läst termin 3, då caset framförallt berör bolags- och aktiemarknadsrättsliga frågor. Alla är dock varmt välkomna att anmäla sig och får delta i mån av plats.

Hör av er om ni har några frågor på: case.jia@jf.se

En unik inblick i arbetslivet

JiA-veckan är sprängfylld med intressanta event som ger dig en unik arbetslivet. Anmälan till eventen (och massa annat) hittar du i JiA-appen som finns på Appstore och Google Play. Ladda ned den redan idag och sätt på notiser så missar du inga viktiga händelser!