DEBATT
Debatt 2022
Debatt 2022

Debattämnet för JiA-dagarna 2022 är ännu hemligt, håll utkik här, i appen och på vår instagram för mer info när det släpps!

Debattämnet är hett och högaktuellt och kommer att engagera och generera en spännande och livlig debatt mellan experter med vitt skilda åsikter.

Förra årets ämne var “Gängkriminalitet, Encrochat och Rättssäkerhet” och var väldigt uppskattat. Om du vill veta mer om den debatten kan du gå till facebookeventet nedan.

Debattörer 2021

Erik Nord

Polisområdeschef för polisområdet Göteborg. Med en lång erfarenhet inom polismyndigheten har Erik stött på det mesta vad gäller gängkriminalitet och frågor kopplade till det.

Anna Svedin

Vice chefsåklagare och expert på ‘’Efterlyst’’. Anna har fått medialt uppmärksamhet när hon varit åklagare i stora mål som internationella knarkhärvor.

Emma Persson

Hon är advokaten som fått Sverige fällt i FN:s kommitée mot tortyr och har ett stort engagemang för rättvisa och rättssäkerhet. Därutöver har Emma drivit advokatjourer i bland annat Rinkeby och Biskopsgården.

Peter Hellman

Trots att Peter inte arbetar med straffrätten på daglig basis är han djupt insatt i rättssäkerhetsfrågor och går ofta att finna som skribent till olika debattartiklar relaterade till avlyssning/övervakning.

Moderator 2021

Linnea Wegerstad

Universitetslektor och undervisar i bland annat straffrätt och straffprocessrätt. Linnea har arbetat vid allmän domstol och dessutom varit hovrättsfiskal vid Hovrätten över Skåne och Blekinge.

Ladda ned appen!

Anmälan till samtliga event under JiA-dagarna sker i appen! Ladda ned den redan idag för att vara redo då platserna släpps!