NETWORKING INTERVIEWS LAW FIRMS
NETWORKING INTERVIEWS LAW FIRMS

Deltagande byråer 2023

Around 30 different law firms will be participating in the networking interviews, down below is information about them in Swedish, we sadly don't have information in English.

Advokatbyrån Gulliksson

Vill du tillhöra en av Sveriges ledande advokatbyråer inom immaterialrätt och affärsjuridik?

Då kan vi utlova en omväxlande vardag där du erbjuds ett spännande arbete kombinerat med stora möjligheter till personlig utveckling. Våra uppdragsgivare är allt från det mindre entreprenörsdrivna företaget till stora internationella koncerner inom vitt skilda branscher som t.ex. läkemedel, IT, underhållning, fordon och livsmedel.

Terminskrav: Nej
Personligt brev: Ja
CV: Ja

Advokatbyrån Mannheimer Swartling

Mannheimer Swartling erbjuder högkvalitativ affärsjuridisk rådgivning globalt. Vår kapacitet och kompetens gör att vi kan hantera i princip alla de ärenden våra klienter behöver hjälp med. Vår strävan att alltid leverera marknadens mest högkvalitativa rådgivning genomsyrar alla uppdrag vi åtar oss – oavsett om klienten är en entreprenörsdriven start-up eller ett globalt börsbolag med tiotusentals anställda. Som anställd har du många utvecklingsmöjligheter så som utbildningsprogram över sex år, rotation, mentorskapsprogram, secondment, utlandstjänstgöring, och givetvis att vara med och delta i samhällets och näringslivets största händelser.

Terminskrav: Nej, men prioritet till de högre terminerna.
Personligt brev: Nej
CV: Ja

Advokatfirman Delphi

Delphi är en progressiv affärsjuridisk advokatbyrå med erkända specialister inom många av affärsjuridikens områden. Vi är cirka 200 medarbetare, varav fler än 150 jurister. Genom att korsa djup affärsförståelse med nya smartare sätt att tänka, skräddarsyr vi vår service, expertis och erbjudanden efter våra klienters olika behov. Vi driver utvecklingen framåt och utmanar varandra, våra klienter och branschen med den bästa affären som mål. Våra kontor finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping. Sedan 2015 har Delphi fått topplaceringar på Årets Advokatbyrå och har även fått motta Justitiapriset två gånger. Vi är en annorlunda advokatbyrå. Vi vågar tänka nytt.

Terminskrav: Prioritet till T4 och uppåt
Personligt brev: Nej
CV: Ja

Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i sex av Sveriges största städer. Vårt mål är att utveckla människor – både klienter och egna talanger – för framgångsrika affärer. Vi välkomnar den tekniska utvecklingen och vår rådgivning ska alltid vara rak och tydlig, med fokus på affärsnyttan – ett arbetssätt vi kallar för ”no nonsense”.

Det finns många tillfällen att få en inblick i en affärsjurists vardag och lära känna Lindahl som byrå och oss som jobbar här redan under din studietid. Följ oss på Instagram för att få information om kommande event och lediga tjänster!

Terminskrav: Nej, men prioritet till högre terminer
Personligt brev: Nej
CV: Ja

Advokatfirman Vinge

Vinge är en av Nordens ledande advokatbyråer, med omkring 500 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Bryssel. Tillsammans skapar vi framgång genom långsiktigt hållbar affärsjuridisk rådgivning och drivkraften i att tänka nytt. Vem är du och hur vill du utvecklas? Vi gillar att se våra medarbetare nå sin fulla potential, och stöttar på vägen genom kontinuerligt lärande och spännande uppdrag tillsammans med kompetenta och härliga kollegor. För oss är det viktigt att du som medarbetare får växa i ditt yrke, påverka i ditt arbete och utrymme att vara dig själv. Läs om hur du startar din karriär hos oss på vinge.se/karriar

Terminskrav: Nej, men prioritet till högre terminer
Personligt brev: Ja
CV: Ja

Baker McKenzie

Vi är ett sammansvetsat team på drygt 120 personer i Stockholm med den internationella byråns alla fördelar. Vi erbjuder dig en stimulerande, inkluderande och trevlig arbetsmiljö med gemensamma aktiviteter såsom lunchlöpning, internationella fotbollsturneringar och AW:s på Stockholmskontoret. Tillsammans arbetar vi över rättsområden och landsgränser för att bistå våra klienter på bästa sätt. Baker McKenzie grundades i Chicago 1949 och idag är vi fler än 12 500 medarbetare på 77 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Vårt svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 och Baker McKenzie undertecknade FN:s Global Compact 2015.

Terminkrav: T5
Personligt brev: Ja
CV: Ja

Bird & Bird

Bird & Bird är en av de ledande affärsjuridiska advokatbyråerna i världen inom bl.a. tech & comms, media, financial services, life sciences, livsmedelsindustrin och retail. Bland våra klienter finns flera av världens mest innovativa företag.

Med 31 kontor i 22 länder är den internationella dimensionen en del av vardagen, oavsett om du som medarbetare finns i Stockholm, Hong Kong eller London så präglas vi av samma företagskultur.

Terminskrav: T4
Personligt brev: Ja
CV: Ja

Cederquist

Cederquist är en av Sveriges främsta affärsjuridiska byråer och erbjuder specialistkompetens inom de flesta affärsjuridiska områden. Vi är topprankade inom alla våra verksamhetsområden. Vi är idag över 150 medarbetare, varav 100 jurister, som sitter på ett kontor i centrala Stockholm. Vår organisation och verksamhet drivs som ett true partnership och vi är glada över att kunna kalla oss ett värderingsstyrt företag där alla arbetar tillsammans mot ett tydligt och gemensamt mål.

Terminskrav: Nej
Personligt brev: Ja
CV: Ja

Cirio Advokatbyrå

Cirio är en fullservicebyrå i Stockholm och vi bistår såväl svenska som internationella klienter. Vi är övertygade om att affärsjuridiken har en central roll att spela för samhället i stort och för näringslivet i synnerhet. Vi befinner oss i en era där individer, företag och samhälle ställs inför helt nya möjligheter och utmaningar. Cirio har särskild spetskompetens inom digitalisering, life science, förnyelsebar energi samt fastigheter – där vi skapar synergier tvärs över de juridiska expertområdena. Vi vill använda juridiken som ett proaktivt verktyg för våra kunder och skapa kloka spelregler för en värld i snabb förändring. På så sätt bidrar vi till ett mer effektivt näringsliv och ett hållbart samhälle.

Terminskrav: Nej
Personligt brev: Ja
CV: Ja

Deloitte

Deloitte är en branschledande tjänsteleverantör av revision, redovisning, rådgivning inom skatt och juridik, consulting, finansiell rådgivning och riskhantering. På Deloittes avdelning Tax & Legal erbjuder våra jurister konkret och lösningsorienterad rådgivning inom skatterätt och affärsjuridik till våra klienter, såväl företag som individer. Vår specialistkompetens inom Tax täcker bland annat svensk och internationell företags- och individbeskattning, migration, internprissättning, incitamentsprogram, moms och andra indirekta skatter. Inom Legal erbjuder vi specialistkompetens inom bolagsrätt, avtalsrätt, M&A, arbetsrätt och tech law. Affärsområdet Tax & Legal är indelat i fyra tjänsteområden Corporate & International Tax Services, Indirect Tax Services, Global Employer Services och Legal.

Terminskrav: Prioritet till T6 och uppåt
Personligt brev: Ja
CV: Ja

DLA Piper Sweden KB

DLA Piper är en av världens största internationella advokatbyråer med kontor i över 40 länder. Vi är specialister inom affärsjuridikens alla områden och vi har många av världens ledande bolag som klienter. Vår kultur är prestigelös och kännetecknas av stark gemenskap och god stämning. Vi tror på att samarbeta mellan grupper och kompetensområden för att utveckla byrån och våra medarbetare.

Terminskrav: T5
Personligt brev: Ja
CV: Ja

EY

EY är ett världsledande företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och rådgivning. Inom EY Tax and Law arbetar vi med bolagsrätt, avtalsrätt, arbetsrätt, företags- och personbeskattning, moms, internprissättning, fastighetsbeskattning, immigration med mera. Tax & Law är ett av fyra affärsområden inom EY med cirka 300 medarbetare över hela Sverige. I rollen som konsult på EY Tax & Law blir du en del av en prestigelös och inkluderande miljö med stort eget ansvar och entreprenöriell anda. Möjligheterna till utveckling är obegränsade och att dessutom få jobba med ett härligt gäng i en hybrid arbetsmodell, det blir en bonus. Vi arbetar nära kunderna och följer deras behov över längre tid. Du blir en del av ett engagerat team med högt i tak och där du får stort inflytande över din arbetsdag!

Terminskrav: Prioritet till T7 och uppåt
Personligt brev: Nej
CV: Ja

Flood Herslow Holme Advokatbyrå AB

Vi erbjuder juridiska tjänster inom merparten av de affärsjuridiska kompetensområdena. Våra klientrelationer bygger på långsiktighet och våra klienter är i första hand ägare till verksamheter som representerar stora värden. Vi strävar alltid efter att få ett helhetsgrepp och att hitta den bästa lösningen, anpassad efter klientens specifika behov.

Flood Herslow Holme har ca 30 medarbetare varav 24 jurister. Våra kontor i Stockholm och Malmö erbjuder, bortsett från obeståndsområdet som enbart finns i Stockholm, service inom samtliga av byråns specialområden. Byråns medarbetare samarbetar dagligen över kontorsgränserna. Vi kan därigenom hantera större uppdrag trots att vi är förhållandevis små jämfört med de större affärsjuridiska byråerna.

Terminskrav: T5
Personligt brev: Ja
CV: Ja

Fredersen Advokatbyrå AB

Fredersen erbjuder kvalificerad affärsjuridisk rådgivning och service till stora och medelstora transaktionsintensiva bolag, noterade såväl som onoterade. Våra medarbetare är specialiserade inom M&A, börs- och aktiemarknadsrätt, fastighets- och entreprenadjuridik, kommersiell tvistlösning och immaterialrätt. Du hittar oss i Turning Torso i Malmö och på Lästmakargatan 18 i Stockholm. Du möts direkt av vår varma stämning där vi värdesätter en öppen och nära arbetsmiljö, såväl personlig som professionell och alltid värnar om klientens integritet. Vi är övertygade om att detta tillsammans med vår höga grad av specialisering och flexibilitet bidrar till att vi kan ge våra klienter de bästa förutsättningarna för sina affärer.

Terminskrav: T4
Personligt brev: Ja
CV: Ja

Hammarskiöld

Hammarskiöld är en ledande affärsjuridisk advokatfirma som arbetar med spännande svenska och internationella uppdrag. Vi lägger stor vikt vid kvalitet och i det ligger också vidareutbildning av våra jurister. Hos oss på Hammarskiöld får du jobba i utmanande ärenden tillsammans med ett tight sammansvetsat team. Din karriärsutveckling är lika viktig för oss som för dig.

Terminskrav: T6
Personligt brev: Ja
CV: Ja

Harvest Advokatbyrå

Vi på Harvest Advokatbyrå arbetar främst med finansiell reglering, vilket innebär att vi hjälper bland annat kapitalförvaltare, betaltjänstleverantörer och banker. Vår vision är att jobba för en mer reko finansmarknad. Vi tror att finansmarknaden är en viktig pelare för vårt samhälle och någonting som bidrar till utveckling, teknisk framgång och välstånd. Trots det har finansmarknaden bland många inget vidare rykte. Det vill vi ändra på. Harvest jobbar för att alla affärer ska gå till på ett schysst sätt, det tror vi är vägen till fler och större vinster.

Terminskrav: T4
Personligt brev: Nej
CV: Ja

KPMG

KPMG är en av världens ledande skatterådgivare, vårt globala nätverk inkluderar över 10,000 medarbetare med mer än 200 skattespecialister i Sverige.
Terminskrav: T4
Personligt brev: Nej
CV: Ja

Kronofogden

Kronofogdens uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Vi har ett svårt uppdrag och stora befogenheter. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig.

Terminskrav: T5
Personligt brev: Nej
CV: Nej

Lantmäteriet

Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till ett hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.

Terminskrav: T4
Personligt brev: Nej
CV: Ja

MAQS Advokatbyrå

MAQS Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Våra rötter sträcker sig hela vägen tillbaka till 1800-talet, men det moderna MAQS vi är i dag grundades 2002. MAQS är en modern fullservicebyrå som ser långsiktigt på relationer och verksamhet med hållbarhet och medarbetare i fokus. Vår utgångspunkt är att leverera juridiska tjänster med högsta kvalitet genom en modern organisation och ett proaktivt tänkande. Vi MAQSare drivs av att skapa nytta och vi växer av att hjälpa och lyfta såväl varandra som våra kunder. Det är där det professionella och omtänksamma möts som vi finner vår anda.

Terminskrav: Nej, men prioritet till högre terminer
Personligt brev: Ja
CV: Ja

Nordia Law

Advokatfirman NORDIA är en mellanstor affärsjuridisk fullservicebyrå med kontor i flera nordiska länder. Göteborgskontoret har en stor obeståndsavdelning med flera konkursförvaltare. Vi är även specialiserade inom bl a IP, arbetsrätt, fastighetsrätt och ekonomisk familjerätt. Byråns främsta styrka är att kunna erbjuda effektiv, klientanpassad rådgivning i såväl nationella som gränsöverskridande ärenden.

Terminskrav: Nej
Personligt brev: Ja
CV: Ja

PwC Sverige

PwC är världens och Sveriges ledande skatterådgivare. Inom Tax och Legal Services i Sverige arbetar ca 400 engagerade medarbetare runt om i landet med nationell- och internationell beskattning samt med kvalificerad juridisk rådgivning. Bland våra uppdragsgivare återfinns både multinationella koncerner samt små och medelstora företag, men även ideell och kommunal sektor.

PwC Sverige drivs som en självständig och oberoende juridisk enhet. Vi ingår i det globala nätverket PwC, som har 284 000 medarbetare i 155 länder. Det ger oss möjlighet att dela kunskaper och erfarenheter globalt och tillsammans utveckla hållbara lösningar för våra kunder.

Terminskrav: T6
Personligt brev: Ja
CV: Ja

Skeppsbron Skatt AB

Skeppsbron Skatt är Sveriges största oberoende skattekonsultföretag med ca 80 medarbetare vid våra kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Vi är ett kunskapsföretag där kompetenta och engagerad medarbetare är vår viktigaste tillgång. Hos oss får du chansen att utvecklas i hög takt tillsammans med våra erfarna och skickligaste skatterådgivare. Vi arbetar främst med stora och medelstora företag, inom alla branscher. Genom vårt medlemskap i Taxand, världens främsta internationella nätverk av oberoende skatterådgivare kan vi erbjuda lokal rådgivning varhelst i världen våra kunder är etablerade.

Vi söker ständigt efter skickliga medarbetare, kom förbi vår monter så berättar vi mer.

Terminskrav: T6
Personligt brev: Ja
CV: Ja

Svalner Skatt & Transaktion

Svalner är Sveriges ledande oberoende specialister inom skatt och finansiell transaktionsrådgivning. Vi arbetar inom företagsbeskattning och indirekta skatter, finansiell rådgivning samt redovisning. Svalner grundades 2005 och har sedan dess haft en expansiv tillväxtresa till att vi idag är över 100 medarbetare. Vi tillhör ett internationellt nätverk, WTS global, som är verksamt i mer än 100 länder. Hos oss erbjuds du en snabb karriärutveckling där du ständigt utmanas. Vi är en social och aktiv byrå som värdesätter gemenskap och trivsel i vår företagskultur. 2023 flyttar vi in i vårt Svalnerhus. Vill du bli en del av Svalnerfamiljen?

Terminskrav: Prioritet till T5 och uppåt
Personligt brev: Ja
CV: Ja

Sveriges domstolar

Domstolarnas och nämndernas främsta uppgift att avgöra mål och ärenden – alltså att döma. Vad du än arbetar med inom Sveriges Domstolar är du en viktig del av en samhällsbärande verksamhet.

Vi är över 7 400 medarbetare med olika kompetenser och vi rekryterar hela tiden nya kollegor.

Vid Sveriges domstolars kontaktsamtal kommer studenterna att träffa både en representant från de allmänna domstolarna och en representant från förvaltningsdomstol.

Terminskrav: T3
Personligt brev: Ja
CV: Ja

Vialto Partners

Vialto Partners är en global firma med ca 6 600 medarbetare över hela världen, varav ca 65 skattejurister och migrationsexperter i Sverige på våra kontor i Göteborg, Malmö och Stockholm. Vialto Partners är verksamma inom nationella och internationella skattefrågor och även migrationsfrågor. 

Vårt arbete består främst i att se till att våra kunder är up-to-date med och lyckas efterfölja de nationella och internationella regler på skatte-, socialförsäkrings- och migrationsområdet som gäller vid gränsöverskridande arbetssituationer och för att våra kunder ska kunna ta välgrundade, strategiska beslut för verksamhetens och deras anställdas bästa.

Vi vill bli fler och söker ständigt nya kollegor och praktikanter, boka in ett kontaktsamtal med oss eller kom förbi vår monter så berättar vi mer. Vi ser framemot att träffa er!

Terminskrav: T7
Personligt brev: Ja
CV: Ja

White & Case

White & Case grundades 1901 och är en av världens främsta advokatbyråer som präglas av innovation, mångfald och gemenskap. Vi brinner för att göra affärer och levererar alltid högsta kvalitet i det vi gör. De värdesätter individuella prestationer såväl som framgångsrikt lagarbete och både uppskattar, uppmuntrar och förutsätter att du tillsammans med dina framtida kollegor tar initiativ för att bygga firmans fortsatta framgång. Som jurist på White & Case får du tidigt självständighet på en hög nivå, men självfallet även stöd och hjälp från dina mer erfarna kollegor.

Terminskrav: T5
Personligt brev: Ja
CV: Ja